ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΑΝΤΙΠΝΟΙΑ

Αυτό το κείμενο γράφεται με αφορμή την δική της Χρυσής Αυγής, στις 14/2/17 στη δικαστική αίθουσα των γυναίκειων φυλάκων κορυδαλλού, φέροντας την κατηγορία ως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Στην δίκη καλούνται μάρτυρες από το στέκι Αντίπνοια, το οποίο βρίσκεται στα κάτω Πετράλωνα και αποτελεί έναν αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο.

Μέλη της Χρυσής Αυγής, στις 30/6/08, επιτέθηκαν οργανωμένα σε μέλη του στεκιού τα οποία βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο χώρο, έχοντας δολοφονικά κίνητρα, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό τεσσάρων ατόμων.

Την στιγμή που διαδραματιζόταν η δίκη, απαγορεύτηκε η είσοδος συντρόφων στην αίθουσα του δικαστηρίου ενώ χρυσαυγίτες, αφού παρέκαμψαν την τυπική διαδικασία ελέγχου εισέβαλλαν στον χώρο. Ο μάρτυρας, ο οποίος είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο μαχαιρωμένος με αιμορραγικό σοκ, αρνήθηκε να καταθέσει χωρίς την παρουσία των συντρόφων του κι έπειτα ακολούθησε συμπλοκή ανάμεσα στους αντιεξουσιαστ(ρι)ές και τους φασίστες, μεταξύ των οποίων βρισκόταν και ο Κασιδιάρης.

Στη συνέχεια της δίκης, σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής, ο μάρτυρας έκανε ξεκάθαρο το ρόλο που είχε ο καθένας τη στιγμή της επίθεσης, όπως και την συμμετοχή βουλευτών σε πλήθος χτυπημάτων της Χρυσής Αυγής.

Εμείς, ως Αυτόνομο Στέκι, εναντιωνόμαστε σε κάθε φασιστική και ρατσιστική απειλή κι εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στο στέκι Αντίπνοια, καθώς και σε όλα τα θύματα επιθέσεων ναζιστικών και φασιστικών μορφωμάτων. Δεν θεωρούμε ότι η λύση θα προέλθει μέσα απ’ τις θεσμοθετημένες διαδικασίες της αστικής δημοκρατίας, αλλά μέσα από την άμεση δράση σ’ έναν συνεχιζόμενο αγώνα για την διεκδίκηση της ελευθερίας των ζωών μας.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αυτόνομο στέκι

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.