Προβολή ντοκυμαντέρ – Αντιφασιστική Πορεία 17/9

Στις 18 Σεπτέμβρη 2013, έπεσε ο σύντροφος και αγωνιστής Παύλος Φύσσας από μαχαιριά του θρασύδειλου χρυσαυγίτη ρουπακιά. Εκείνη η χρονική στιγμή για εμάς σηματοδότησε το τέλος μια εποχής, όπου κάποιος θα μπορούσε να πει ότι είναι απλά εξαγριωμένοι – «αντισυστημικοί» – έλληνες πατριώτες. Είναι φασίστες, δολοφόνοι μαχαιροβγάλτες και δεν χωράει καμία αμφισβήτηση.

Δυστυχώς αυτό, εμείς το γνωρίζαμε και νωρίτερα, καθώς η δολοφονική δράση της χρυσής αυγής, είχε αρχίσει δεκαετίες πριν από τη δολοφονία του Φύσσα, απαριθμώντας δεκάδες επιθέσεις σε μετανάστες/στριες ή συντρόφους/φισσες, αλλά και μια ακόμα δολοφονία, η οποία πέρασε απαρατήρητη, αυτή του Σαχζάτ Λουκμάν.

Όλα αυτά, για να έρθουμε στο 2016, όπου οι φασιστικές νοοτροπίες- πολιτικές συνεχίζουν να υπάρχουν αλλά και να εντείνονται, καθώς κάποιοι νόμιζαν ότι μόνο με τη καταδίκη της χρυσής αυγής και τα δικαστήρια θα πεθάνει ο φασισμός. Τρία χρονιά μετά όπου η δεύτερη φορά αριστερά προσπαθεί να ποινικοποιήσει την αλληλεγγύη μας στους μετανάστες, εκκενώνοντας 3 καταλήψεις στέγης μεταναστών στη Θεσσαλονίκη και γκρεμίζοντας χέρι – χέρι με τη φιλάνθρωπη εκκλησιά το ορφανοτροφείο (κατάληψη στέγης μεταναστών). Αποκορύφωμα των τελευταίων ημερών, το αισχρό πολιτικό παιχνίδι που προσπαθεί να παίξει η ΝΔ και αλλά ακροδεξιά σκουπίδια, στις πλάτες των μεταναστών/στριων, εντείνοντας την αγανάκτηση του κόσμου για να ξεσηκωθούν εναντίον των μεταναστών/στριων.

Φυσικά, δεν μας πέρασε απαρατήρητη η τοποθέτηση στα social media του τοπικού στελέχους της ΝΔ και «παιδαγωγού» Κουτσαντώνη, περί ισλαμοποίησης της λέσβου και κάτι αλλά περίεργα για το ότι η λέσβος είναι ελληνική, στα οποία δεν θέλουμε να δώσουμε και πολύ σημασία γιατί ο άνθρωπος σίγουρα βρίσκεται σε τρικυμιά εν κρανίω. Αν και θα θέλαμε πολύ να δούμε και να γελάσουμε, με το κάλεσμα του, το οποίο θα έχει την ίδια τύχη με της πατριωτικής κίνησης (πέρσυ τέτοιο καιρό) ή με τα καλέσματα της χρυσής αυγής 2 χρονιά πριν. Εδώ στη λέσβο τείνει να γίνει συνήθεια, κάθε χρόνο, κάποιος ψεκασμένος προγονόπληκτος να προσπαθεί να ανέλθει δια της δεξιάς οδού στη πολιτική επικαιρότητα και μετά να επιστρέφει στην τρύπα του.

Εν αντιθέσει, ως αυτόνομο στέκι και ενεργό κομμάτι του αντιφασιστικού κινήματος του νησιού, ήμασταν από τη πρώτη στιγμή κάτω από τα γραφεία της χρυσής αυγής τα οποία και εγκαινιάσαμε με μια μεγαλειώδη πορεία. Θα συνεχίσουμε την ενεργό πολιτική μας δράση, ενάντια σε κάθε φασιστική απειλή, δρώντας αλληλέγγυα μαζί με τους μετανάστες/στριες για την αυτοοργάνωση των ζωών μας. Όσο υπάρχουμε θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο, πως δε θα αφήσουμε η λέσβος να γίνει ωραιόκαστρο καθώς το ταξικό μας καθήκον μας επιβάλει ένα πράγμα: ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ.

Όλοι και όλες στην αντιφασιστική πορεία το Σάββατο 17/9
στις 19:30 στη πλατεία Σαπφούς.

ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΤΟΝ ΜΑΧΑΙΡΩΣΑΝ ΜΑΖΙ
ΜΠΑΤΣΟΙ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ – ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑΖΙ

fyssas16

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.