Αλληλεγγύη στους πέντε αγωνιστές φοιτητές – ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗ / ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ

jjjΟι παγκόσμιες εκθέσεις expo διοργανώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα από τα κράτη-μέλη του διεθνούς γραφείου εκθέσεων BIE (bureau international des exposittions) το οποίο εδρεύει στο παρίσι. Οι εκθέσεις αυτές πραγματοποιούνται με τη δικαιολογία της ενημέρωσης του κοινού για τρέχουσες ανακαλύψεις, εφευρέσεις, ανάγκες του πολιτισμού και για την επίλυση του υποσιτισμού.

Η επίσημη τελετή πραγματοποιήθηκε στις 01/05/15 στο μιλάνο και εγκαινιάστηκε από τον ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι με την παρουσία υψηλόβαθμων αξιωματούχων, μεγαλοεργολάβων, και κάθε λογής φιλοχρήματο λαμόγιο με σκοπό να εκθειάσουν τα προϊόντα της βιομηχανίας του καπιταλισμού στο άκρως θεαματικό πανηγυράκι τους. Ωστόσο, σε όλη αυτή την πολυέξοδη γιορτινή αηδία και ενώ έρεαν άφθονες οι σαμπάνιες και τα καλούδια δεν έλειψαν οι μίζες, τα οικονομικά σκάνδαλα, η εργατική εκμετάλλευση, οι μαφιόζικες τακτικές, και το μοίρασμα μερικών εκατομμυρίων από εδώ και από εκεί, την ίδια στιγμή που η ιταλική κυβέρνηση έχει ψηφίσει μέτρα λιτότητας.

Ενάντια σε αυτές τις χολυγουντιανού τύπου φιέστες οργανωμένης εκμετάλλευσης, χειραγώγησης της λαϊκής συνείδησης και προβολής του καταναλωτισμού, υπήρξε ένα πανευρωπαϊκό κάλεσμα από αγωνιστές του μιλάνου και έτσι πραγματοποιήθηκε μια αντισυγκέντρωση (no expo) δείχνοντας ότι η εμποροπανήγυρης των μεγαλοαφεντικών είναι ανεπιθύμητη.

Στα πλαίσια μαζικών προσαγωγών, συνελήφθησαν από τις ιταλικές αρχές την επόμενη ημέρα 5 φοιτητές από την ελλάδα καθώς έβγαιναν από κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο και έπειτα από πολύωρη κράτηση αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθεί καμία κατηγορία. Έξι μήνες αργότερα εμφανίστηκε δια μαγείας ένα ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η εισαγγελική αρχή του μιλάνου η οποία ζητάει την έκδοση τους στην ιταλία.

Το ιταλικό κράτος διώκει την διεθνιστική αλληλεγγύη και τη βασική ανάγκη των αγωνιστών/ιστριών να βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα με άλλους συντρόφους/ισες και ζητάει την έκδοση των 5 φοιτητών στην ιταλία με στόχο να τους απομονώσει και να τους φορτώσει με βαρύτερες κατηγορίες τιμωρώντας τους παραδειγματικά ενώ ανοίγει έναν δρόμο δεδικασμένου για μελλοντικές εκδόσεις αγωνιστών με διαδικασίες fasttrack. Είναι σαφές ότι η μόνη κατηγορία που τους βαραίνει είναι η συμμετοχή τους σε διαδήλωση ενάντια στους καπιταλο-κρατικούς τύραννους.

Ως αυτόνομο στέκι στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στους 5 διωκόμενους αγωνιζόμενους φοιτητές και σε όλους τους συλληφθέντες που κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση. Αν δεν αντισταθούμε τώρα, η ποινικοποίηση κάθε δράσης θα θεωρείται δεδομένη.

Οι κοινωνικοί αγώνες δεν καταστέλλονται.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.