Μικροφωνική Αλληλεγγύης στον Τ. Θεοφίλου | 24/6 στις 11:30

Ο ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΦΡΟΝΗΜΑΤΑ

Στις 18 Αυγούστου το 2012 συλλαμβάνεται ο Τάσος Θεοφίλου, μετά από το τηλεφώνημα αγνώστου, ο οποίος υποστήριξε πως κάποιος Τάσος συμμετείχε στη ληστεία στην Πάρο και τους έδωσε τη διεύθυνση του σπιτιού του Θεοφίλου στη Θεσσαλονίκη. Τα στοιχειά της κλήσης δεν καταγράφηκαν, με την πρόφαση ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία δεν διαθέτει σύστημα αναγνώρισης κλήσεων. Λίγες μέρες αργότερα βρήκαν τον Θεοφίλου να κάθεται στα σκαλάκια του Μετρό στον Κεραμεικό με μια τσάντα που έγραφε “Πάρος”. Το 2014 καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξη για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και ληστεία στην Alpha Bank της Νάουσας Πάρου (10 Αυγούστου 2012), απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες συσχέτισης με την Ε.Ο “Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς” και την κατοχή εκρηκτικών και πολεμικών υλικών. Στις 21 Νοεμβρίου 2016 δικάστηκε ξανά για όλες τις κατηγορίες, διότι η εισαγγελία άσκησε έφεση.

Στη δίκη υπήρχαν 19 μάρτυρες χωρίς κανένας να αναγνωρίζει τον κατηγορούμενο. Το μοναδικό στοιχείο που βρέθηκε εκ των υστέρων είναι το DNA σε ένα καπέλο, το οποίο δεν είχε περιληφθεί στην επιτόπου φωτογράφιση των πειστηρίων, αλλά στάλθηκε αργότερα από το ΑΤ της Πάρου προς τη ΓΑΔΑ. Το DNA του καπέλου ταυτίστηκε 100% με το DNA του Θεοφίλου, το οποίο αποσπάστηκε βίαια και παράνομα από την αντιτρομοκρατική με την μέθοδο του «πνιγμού», όπου όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Τ. Θεοφίλου «σου σφίγγουν το λαιμό, σου κρατάνε και τη μύτη για να ανοίξεις το στόμα». Οι επιστημονικά αρμόδιοι έχουν δηλώσει ότι η ανίχνευση DNA σε κινητό αντικείμενο είναι προβληματική, ενώ ένας μάρτυρας επισήμανε διαφορές μεταξύ καπέλου της δίκης και αυτό που φαινόταν να φοράει ο ληστής. Η έκθεση της ΔΕΕ δεν διευκρινίζει τι ιστός σαρώθηκε (ιδρώτας, αίμα, σάλια κτλ) και κανένας υπεύθυνος της δεν ήρθε ως μάρτυρας στη δίκη. Ο εισηγητής της μεθόδου STR δηλώνει πως η μέθοδος χρησιμοποιείται για τον αποκλεισμό υπόπτων και όχι για την ταύτιση τους.

Ο εισαγγελέας μετέτρεψε το εφετείο σε επανάληψη της δίκης, ανοίγοντας ξανά το ενδεχόμενο ο Θεοφίλου να κατηγορηθεί για όλα και η ποινή να είναι μεγαλύτερη. Ενώ δεν φαίνεται να απασχολεί το γεγονός ότι τόσα χρόνια κρατείται φυλακισμένος κάποιος, χωρίς καν να υπάρχουν επαρκή στοιχεία. Ο προϊστάμενος της αντιτρομοκρατικής απάντησε ότι δεν είναι σε θέση να τον αναγνωρίσει, καθώς και ο τμηματάρχης της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας δήλωσε “Μπορεί να μην είναι, ως ένα μέρος δεν γνωρίζω αν είναι αλήθεια, μπορεί να μην ήταν ο άνθρωπος της ληστείας”. Αλλά και πάλι, ακόμα και κάτω από τέτοιες δηλώσεις το δικαστικό σύνολο δεν πτοήθηκε.

Παρόλο λοιπόν που δεν υπάρχει καμία απόδειξη ούτε για τρομοκρατία ούτε για αδίκημα, η στάση μίσους της αστικής δημοκρατίας και του κράτους δικαίου προς τις πολιτικές πεποιθήσεις είναι προφανής. Ο Τάσος Θεοφίλου “κατά”δικάστηκε γιατί είναι αναρχικός. Οι ελληνικές αστυνομικές και δικαστικές αρχές επιζητούν την ηθική εξόντωση των αγωνιστών/ριών μέσα από εχθρικές πρακτικές και δίκες κομπίνες, ποινικοποιώντας ακόμα και τις φιλικές, συντροφικές και κοινωνικές σχέσεις. Στην προκειμένη περίπτωση αυτές του Θεοφίλου με τους Κώστα Σακκά και Γιώργο Καραγιαννίδη.

Τα μίντια καλλιεργούν εσκεμμένα την αίσθηση απειλής προς το κοινωνικοί σύνολο, παρουσιάζοντας τους/τις πολιτικούς/ες κρατούμενους/ες ως αδίστακτους/ες δολοφόνους και τρομοκράτες, παραβιάζοντας τα δικαιώματα τους. Όλες οι εξουσίες έχουν οργανώσει με όλα τα μέσα που διαθέτουν μια εκστρατεία ενάντια στον αναρχικό χώρο.

Ο ίδιος ο Θεοφίλου δηλώνει “δεν υπήρξα ποτέ μέλος της ΣΠΦ, δεν συμμετείχα στη συγκεκριμένη ληστεία και προπαντός δεν σκότωσα και δεν θα μπορούσα να σκοτώσω για οποιονδήποτε λόγο και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες έναν άοπλο πολίτη” αρνούμενος κατηγορηματικά ότι σχετίζεται με την οργάνωση, υποστηρίζοντας πως είναι «αναρχομηδενιστική οργάνωση» η οποία δεν πιστεύει «στο όραμα της κοινωνικής απελευθέρωσης» κάτι στο οποίο ο ίδιος πιστεύει «ως αναρχοκομμουνιστής».

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΕΣ/ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΤΗΣ

αυτόνομο στέκι*

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.